119Blodstenen

Blodstenen

Styrelsen, Blodstensvägens Hyresgästförening HT 2017-2018

Det är vi som svarar på frågor och funderingar angående boendet på Blodstensvägen. Vi tar emot klagomål, tips och synpunkter angående förbättringar och förändringar på Blodstensvägen och förmedlar dem till hyresvärden och HUS för åtgärd. På detta vis har vi ordnat nya grillar, en klätterställning för barn samt en ny gunga.

Styrelsen ansvarar också för bokning och hantering av studierum, hotellrum och samlingslokal.

ORDFÖRANDE Gustav Hallstensson
KASSÖR Jennifer Ast
LEDAMOT Manuel Ingeland
LEDAMOT Jackie Bruhn
LEDAMOT Joel Dahne

Studierum, Blodstensvägen 1

En lugn vrå för dina studier. Del i studierummet (två arbetsplatser) kostar 100 kr/månad.

Nyckel: 300 kr Kontakt: styrelsen (blodstenen@gmail.com)

För att erbjuda möjligheten att hyra studierummet till fler personer begränsas hyresperioden till ett år. Intresserade sätts upp på en kölista och de högst prioriterade kommer att erbjudas plats i studierummet.

Prioriteringsordningen är 1) boende på Blodstensvägen med barn, 2) boende på Blodstensvägen som bor tre eller fler personer i samma hushåll, 3) övriga boende på Blodstensvägen.

Bokning av hotell Blodan och Samlingslokalen, Blodstensvägen 1

Bokning sker endast via hemsidan www.bookthebloodstone.tk och senast en vecka innan hyrning. Hyresgäst ansvarar för att själv kontakta någon i uthyrningsgruppen (bokablodstenen@gmail.com), minst 5 dagar i förväg, för att bestämma tid för uthämtning av nyckel och betalning.

Information om uthyrning av hotell Blodan och samlingslokalen finns nedan, på kontraktet i samband med uthyrningen, på bokningssidan samt på dörrar till samtliga lokaler.

Hotell Blodan

 • UTRYMME: I hotellet finns 4 sängplatser (täcke och kuddar finns, men inte sängkläder), bord, stolar, vattenkokare och muggar.
 • PRISER: Avgiften är 150 kr/ natt. Hyran betalas antigen kontant i samband med uthämtning av nyckel, eller i förskott genom överföring till bankkonto.
 • TIDER: Tillgång från kl. 18:00. Nyckeln återlämnas kl. 12:00, om ej annan överenskommelse nåtts. Nyckeln återlämnas till den som lämnat ut nyckeln (brevlåda går bra).
 • STÄDNING: Städning av hotellet skall ske innan lokalen lämnas, hyresgästen hålls ersättningsskyldig för trasigt material och utebliven/otillräcklig städning.
  • Dammsug och våttorka golvet, vädra sängkläder, diska om porslinet använts, städa toaletten. Mer utförlig städningsinstruktion finns på dörren till hotellet.
 • ÖVRIGT: Husdjur och rökning är inte tillåtet i lokalerna.

Samlingslokalen

 • UTRYMME: Samlingslokalen har sittplatser för 40 gäster. Porslin och kök finns i pentryt intill.
 • PRIS: Avgiften på 200 kr/dag betalas helst i förskott eller i samband med uthämtning av nyckel.
 • ORDNINGSBESTÄMMELSER: Visa hänsyn till boende direkt ovanför lokalen och se till att hålla ljudnivån låg efter kl 22.00. Alkoholförtäring i lokalen efter 20.00 undanbedes. Hyresgäster har alltid rätt att ringa störningsjouren.
 • TIDER: Tillgång från kl. 12:00. Nyckeln återlämnas senast kl. 12:00 efterföljande dag om ej annan överenskommelse nåtts. Nyckeln återlämnas till den som lämnat ut nyckeln (brevlåda går bra).
 • STÄDNING: Städning skall ske efter varje gång samlingslokalen använts. Hyresgästen hålls ersättningsskyldig för trasigt material och utebliven/otillräcklig städning.
  • Dammsug och torka samtliga golv, diska och ställ den rena disken, torka av bänkar samt spis (även ugn om denna använts), torka ur kylskåpet och lämna påslaget, torka av toalett, handfat och spegel. Mer utförlig städningsinstruktion finns på dörren till städskåpet i samlingslokalen.
 • ÖVRIGT: Husdjur och rökning är inte tillåtet i samlingslokalen.

Blodstenens föreningar

Några av lokalerna och verksamheterna sköts av enskilda föreningar. Kontakta respektive förening för att kvittera ut en nyckel mot en avgift om 300 kr/lokal. Föreningen köper tillbaka nyckeln när du flyttar.

Bastuföreningen, Blodstensvägen 35-37

Är en skön och avslappnande bastu något för dig? Gå med i bastuföreningen. Bastun kan bokas för en helkväll eller 1,5 h åt gången. Kontaktperson: Måna Lundberg, 018-528 658

Koloniföreningen, Blodstensvägen 37-41 (gaveln)

Koloniföreningen håller till på gaveln till hus 37-41. Kratta, hacka och skottkärra finns att låna. Odlingslotterna hyrs för 30 kr/år. Kontaktperson: Lina Wu, li.wu.lina@gmail.com

Snickeriföreningen, Blodstensvägen 27

I snickerilokalen finns tillgång till en mängd verktyg för lättare projekt. Det finns även ett rum för målning av dina färdiga alster. Kontaktperson: Manuel Ingeland, snickeri.blodsten@gmail.com

Gymförening, Blodstensvägen 27

Vill du träna utan att lämna gatan? Gymmet i källaren har de flesta grundläggande redskap du behöver. Terminsavgift 200 kr.

Kontakt: gymblodsten@gmail.com